Mvo & duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mvo & duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij hebben de plicht om te zorgen voor een werkomgeving waarin onze medewerkers zich veilig en gerespecteerd voelen. Buiten onze organisatie hebben wij ook de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een veilige, eerlijke en gezonde wereld.

Sustainable Development Goals

Ons MVO-beleid is gebaseerd op de ISO 26000, de richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Daarnaast onderschrijven wij de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) vastgesteld door de Verenigde Naties. Deze SDG’s zijn geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en strategie, waarbij de focus ligt op ons grootste kapitaal: de mens. 

De volgende doelen liggen het dichtste bij onze bedrijfsvoering:

SDG 1 Geen armoede

Uitbannen van alle vormen van (extreme) armoede

We willen bijdragen aan een eerlijke maatschappij en gaan partnerships aan met organisaties zoals War Child, die zich inzet voor een beter leven van kinderen in oorlog.

SDG 4 Kwaliteitsonderwijs

Inclusief, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen

Wij vinden het belangrijk om te investeren in onze eigen medewerkers én in onze technisch professionals. Via ons traineeshipprogramma Future Works bieden wij op maat gemaakte opleidingstrajecten aan. Daarnaast hebben al onze medewerkers toegang tot een breed aanbod aan online trainingen.

SDG 5 Gendergelijkheid

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen en empowerment van vrouwen

USG Engineering hecht veel waarde aan gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Zowel op het gebied van werkgelegenheid en gelijke beloning als op het gebied van besluitvorming.

SDG 8 Eerlijk werk en economische groei

Inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen

USG Engineering spant zich actief in om iedereen die kan en wil werken in de techniek aan een baan te helpen. Iedereen heeft recht op fatsoenlijk werk en daarom willen wij bijdragen aan het terugdringen van werkloosheid.