Adriaan Belonje is benoemd tot CEO van USG People Nederland. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Raymond Puts, die na 23 jaar afscheid neemt van de organisatie. In zijn nieuwe functie is Belonje verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe strategische koers van USG People, die in november 2018 werd gepresenteerd.

Adriaan Belonje heeft een lange staat van dienst binnen USG People. Voordat hij aantrad als bestuurder en Chief Commercial Officer van USG People Nederland, bekleedde hij verschillende leidinggevende functies binnen de organisatie. Belonje combineert zijn nieuwe functie als CEO met zijn huidige functie van CCO. Dit betekent dat USG People Nederland bestaat uit een vierkoppig bestuur met naast Adriaan Belonje, Johan Bogaard (CFO), Marion van Happen (COO) en Leonie Belonje (CHRO).

usg-people-nl

De mens centraal

In de komende jaren gaat Belonje invulling geven aan de ingezette nieuwe strategie van USG People. Om klanten en kandidaten beter van dienst te zijn met al haar onderscheidende merken, heeft USG People haar organisatie eind 2018 aangepast. Met één gezamenlijke directie en een duidelijkere focus op geselecteerde markten. Zo heeft USG People meer ruimte en focus om mensen persoonlijk te begeleiden en advies te geven, bijvoorbeeld over omscholing om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. USG People kan als één centrale organisatie nog beter haar rol van ‘regisseur van werk’ vervullen met als belangrijkste ambitie ieder jaar 100.000 mensen betekenisvol werk te bieden.

Scheidend CEO Raymond Puts legde de basis voor de nieuwe structuur en strategie. De afronding hiervan was voor hem aanleiding om nieuwe kansen en mogelijkheden te verkennen. Puts trad in 1996 in dienst van Start People, maakte in 2010 de overstap naar Unique en was sinds 2016 verantwoordelijk voor USG People. “Met het vertrek van Raymond nemen we na 23 jaar afscheid van een toegewijde en succesvolle collega. In de afgelopen drie jaar heeft Raymond met USG People grote stappen voorwaarts gemaakt. Als boardlid heb ik samen met Raymond de nieuwe strategische koers ingezet, waarvan de eerste resultaten al in Q1 zichtbaar zijn. Alle reden om de ingezette koers voort te zetten,” aldus Adriaan Belonje. “We staan onverkort achter onze belofte: faster, simpler en closer.”