Informatie over het coronavirus voor technisch professionals

De impact van de coronacrisis is enorm. Het raakt mensen persoonlijk én het raakt bedrijven en instellingen die Nederland draaiende houden. Als werkgever in de technische branche vervullen wij een belangrijke maatschappelijke rol.

En die rol nemen we graag op ons, daarom doen we er alles aan om daar waar mogelijk ons steentje bij te dragen. We begrijpen ook dat je vragen kunt hebben en deze beantwoorden we dan ook graag. Hiervoor verwijzen wij je graag naar de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met jouw vaste contactpersoon bij USG Engineering, zodat je het juiste antwoord krijgt op je vraag.

Bereikbaarheid
Om de gezondheid van onze collega’s, klanten en kandidaten te waarborgen volgen wij de dagelijkse updates vanuit het RIVM. Alle contactmomenten vinden plaats via Skype of telefoon en het kan zijn dat locaties gesloten zijn. Uiteraard zijn onze vestigingen en collega’s wel bereikbaar. Onze teams zijn opgesplitst in A- en B teams welke in shifts afwisselend vanuit huis en vanaf de vestiging werkzaam zijn. 

Vragen ten aanzien van je eigen gezondheid of je contract
Heb je vragen ten aanzien van je eigen gezondheid of jouw contract neem dan contact op met je vaste contactpersoon. Zij zullen bekijken of ze jouw vraag kunnen beantwoorden of je doorverwijzen naar de juiste persoon binnen onze organisatie. Let op: ziekmelden mag alleen als je echt ziek bent. Als je om andere redenen niet kan of mag werken, neem dan contact op met je contactpersoon.

Actuele informatie
Voor alle actuele informatie omtrent de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM verwijzen wij je graag naar https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus. Ook wij volgen dagelijks deze richtlijnen en passen indien noodzakelijk onze businessvoering hierop aan.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Op dat moment bepaalt de GGD welke maatregelen moeten worden genomen. Informeer wel zo snel mogelijk jouw vaste contactpersoon bij USG Engineering én je opdrachtgever.
Meld dit dan direct bij je opdrachtgever en jouw vaste contactpersoon bij USG Engineering. Het ziekmeldingsproces is hetzelfde als bij een ‘normale’ ziekmelding.
Bekijk de informatie op de website van het RIVM en wijs ook je collega daarop. Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij jouw vaste contactpersoon bij USG Engineering en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever.
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van het RIVM.
Stem met jouw opdrachtgever af hoe jij jouw werk het beste uit kunt voeren.
Ja, dan kun je gewoon naar je werk gaan. Als jouw leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar.
Volg het advies van het RIVM en blijf thuis. Neem wel contact op met je vaste contactpersoon bij USG Engineering.
Je opdrachtgever bepaalt of je kunt thuiswerken of niet. Neem hierover contact op met je contactpersoon bij het bedrijf waar je werkt.
Alle opdrachtgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Als ze dit niet kunnen waarborgen, dan mogen zij ook geen werk aanbieden. Deze opdrachtgevers kunnen dus vooralsnog een veilige situatie voor jou als medewerker creëren en treffen daarvoor ook de noodzakelijke maatregelen.
Dat verschilt per bedrijf. Iedere werkplek is namelijk anders en ieder bedrijf heeft een eigen veiligheids- en gezondheidsbeleid. Het beleid van de opdrachtgever is leidend. Wil jij de exacte maatregelen van jouw opdrachtgever weten? Neem dan contact op met je contactpersoon daar.
Op de kantoren werken we vooralsnog met een minimale bezetting en met A- en B teams. De rest van de medewerkers werkt thuis. Onze werkzaamheden gaan natuurlijk door. Jouw vaste contactpersoon is gewoon bereikbaar via telefoon en mail. Videobellen kan natuurlijk ook altijd.
Ten aanzien van het testbeleid volgen wij de adviezen vanuit het RIVM. Klik hier voor het advies vanuit het RIVM.
Hierin volgen wij de adviezen vanuit de Rijksoverheid. Klik hier voor alle informatie en de richtlijnen.
Sinds 1 juni ben je verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Sinds 2 oktober wordt er door het kabinet ook dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen in de openbare ruimtes (waaronder winkels en horeca).  Het gaat hierbij om niet-medische mondkapjes. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje. USG Engineering vergoedt deze kosten niet. Je kunt wegwerp mondkapjes kopen of mondkapjes die je kunt wassen en hergebruiken.

Solliciteren

De sollicitatiegesprekken gaan gewoon door. Wel vaak in een andere vorm, zoals telefonisch of via videobellen in plaats van een fysieke ontmoeting.
Bekijk onze website met openstaande vacatures en solliciteer direct. We nemen na jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk contact met je op.
Alle vacatures die op onze website staan zijn actueel. Als je solliciteert en wordt aangenomen, kun je gewoon starten op de afgesproken startdatum.
In onze procedure houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Gelukkig zijn wij het gewend om digitaal te werken en online contact te onderhouden met kandidaten. Waar mogelijk zullen wij dan ook via bijvoorbeeld Skype met jou (video)bellen. In het uitzonderlijke geval dat onze procedure vraagt om een persoonlijke afspraak, houd er dan rekening mee dat wij je geen hand geven en op minimaal 1,5 meter afstand van je blijven. Heb je vragen over jouw sollicitatie? Neem dan contact op met de vestiging waar de vacature uitstaat.