Nieuws
1 minuut leestijd

Samen halen we de oorlog uit een kind. Zeker nu.

War Child start met de campagne 'Doorbreek het Zwijgen', om ook in deze tijd kwetsbare kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

Al meer dan 60 dagen zitten we in Nederland in een ‘intelligente lockdown’. Afstand houden, vrienden en familie niet zien, thuis blijven en handen extra vaak wassen. De coronacrisis treft ons allemaal. Samen zorgen we voor onze ouderen en onze kinderen. Met steun, aandacht en liefde. We kijken uit naar de versoepelingen en we gaan langzaam maar zeker weer terug naar het (nieuwe) normaal.

USG Engineering, onderdeel van USG People, gelooft in het werk van War Child. Ook in deze tijd blijft War Child zich inzetten voor kwetsbare kinderen in oorlogsgebieden. Helaas hebben de kinderen in de landen waar War Child actief is vaak niet de mogelijkheden om de corona-maatregelen uit te voeren. Ze staan er alleen voor. Hoe kun je thuis blijven als je geen huis meer hebt? Als je vader er niet meer is en je moeder ver weg moet om eten te vinden? Hoe kun je je handen wassen, als zeep een onbetaalbare luxe is? En hoe kun je afstand houden in barstensvol vluchtelingenkamp, tent aan tent?

Velen van ons kunnen zich dit soort situaties bijna niet voorstellen, omdat wij in Nederland al 75 jaar vieren dat we in vrede mogen leven. En daar zijn we trots op en dankbaar voor. Maar we beseffen maar al te goed dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

Vanaf 17 mei start War Child met de documentaireserie: ‘Kinderen in Oorlog, 75 jaar later’ op SBS6. Jan Terlouw, Hanneke Groenteman, Jeroen Krabbé en nog veel meer BN’ers vertellen openhartig over hun kindertijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen hiervan op hun leven. 

Bekijk hier de driedelige documentaireserie ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’.

Met deze documentaire vraagt War Child aandacht voor kinderen in oorlog. Want nog steeds groeien kinderen op in oorlog. Wereldwijd 149 miljoen. Met dezelfde angsten, woede en pijn. Met één groot verschil: deze kinderen kunnen we wél helpen. War Child helpt deze kinderen het zwijgen te doorbreken en zo hun oorlogsverhaal te verwerken. Zodat zij hun ervaringen een plekje kunnen geven en kunnen bouwen aan een toekomst.

Voor meer informatie over de campagne ‘Doorbreek het Zwijgen’ en het werk van War Child, ga naar www.warchild.nl.

Help een kind zijn oorlogsverhaal te verwerken

Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit goede doel? Bekijk de documentaire en word Friend van War Child.


  • Bekijk de documentaire op SBS6

  • Word Friend van War Child

Samen halen we de oorlog uit een kind. Zeker nu.

Deel dit artikel